Over Pfizers beslissing inzake neurowetenschappelijk Onderzoek & Ontwikkeling

Statement

Brussel, 15 januari 2018 - De recente aankondiging om de investeringen in het neurowetenschappelijk domein te herschikken is geen eenvoudige beslissing geweest. We erkennen de immense ontgoocheling en begrijpen de teleurstelling bij patiënten en hun families, en we delen die gevoelens. Meer dan wat dan ook hadden we een doorbraak willen forceren die zou uitmonden in een doeltreffende therapie.

Pfizer-wetenschappers hebben decennialang onderzoek verricht om vooruitgang te boeken in de strijd tegen deze ernstige en invaliderende ziekten. Echter, na jaren van opeenvolgende tegenvallende resultaten in de onderzoeksprogramma’s stellen we vast dat de gevolgde onderzoekspiste niet de juiste bleek te zijn. We zijn ervan overtuigd dat de oplossing ligt in samenwerkingen met academische centra en gespecialiseerde biotechbedrijven, om zo deze complexe ziektebeelden beter te begrijpen en om nieuwe onderzoekspistes te vinden.

We zijn ervan overtuigd dat in samenwerking met de bredere wetenschappelijke gemeenschap sneller betekenisvolle therapieën kunnen ontdekt en ontwikkeld worden. Daarom zal Pfizer academisch instellingen en biotechbedrijven - die reeds veelbelovend neurowetenschappelijk onderzoek verrichten - ondersteunen. Deze beslissing werd genomen na een grondige analyse van onze onderzoeksprogramma’s en in overleg met experten in het domein.

Pfizer hoort bij de vier grootste investeerders in farmaceutisch O&O wereldwijd en zal zich hierop blijven toeleggen in therapeutische domeinen met een grote medische nood, om zo betekenisvolle therapieën en vaccins voor de patiënt te brengen.


 

Over Pfizer België

Over Pfizer in België

Bij Pfizer wenden we wetenschap en onze wereldwijde middelen aan om de mensen behandelingen te kunnen bieden die hun leven verlengen en beduidend verbeteren. We streven ernaar om de norm te bepalen wat kwaliteit, veiligheid en toegevoegde waarde betreft bij het ontdekken, ontwikkelen en produceren van gezondheidsproducten, inclusief innovatieve geneesmiddelen en vaccins. Al meer dan 170 jaar willen we het verschil maken voor iedereen die op ons rekent.

Onder meer dankzij de expertise van het personeel en het academisch onderzoek van hoog niveau blijft Pfizer jaar na jaar investeren in België. Pfizer telt meer dan 4.000 werknemers in België. Pfizer heeft vier vestigingen in België waarmee het zijn Belgische en internationale activiteiten ondersteunt: in Anderlecht, waar de Pfizer Clinical Research Unit zich bevindt, in Elsene, het Belgische hoofdkwartier, in Puurs, één van de grootste productie- en verpakkingssites van Pfizer, en in Zaventem, met het internationaal Logistics Center.

 Meer informatie kan u vinden u op www.pfizer.comwww.pfizer.be en op Facebook en Twitter.


Disclaimer

De informatie in de nieuwsberichten in deze newsroom is correct en exact op de datum waarop het bericht gepubliceerd is. Pfizer behoudt zich het recht om nieuwsberichten aan te passen indien het dat nodig acht, maar verbindt zich er niet toe. Indien u de meest recente informatie wenst van Pfizer, vragen wij u contact op te nemen met onze communicatiedienst.

Contact