Over Pfizers beslissing inzake neurowetenschappelijk Onderzoek & Ontwikkeling

Over Pfizers beslissing inzake neurowetenschappelijk Onderzoek & Ontwikkeling

Statement

Brussel, 15 januari 2018 - De recente aankondiging om de investeringen in het neurowetenschappelijk domein te herschikken is geen eenvoudige beslissing geweest. We erkennen de immense ontgoocheling en begrijpen de teleurstelling bij patiënten en hun families, en we delen die gevoelens. Meer dan wat dan ook hadden we een doorbraak willen forceren die zou uitmonden in een doeltreffende therapie.

Pfizer-wetenschappers hebben decennialang onderzoek verricht om vooruitgang te boeken in de strijd tegen deze ernstige en invaliderende ziekten. Echter, na jaren van opeenvolgende tegenvallende resultaten in de onderzoeksprogramma’s stellen we vast dat de gevolgde onderzoekspiste niet de juiste bleek te zijn. We zijn ervan overtuigd dat de oplossing ligt in samenwerkingen met academische centra en gespecialiseerde biotechbedrijven, om zo deze complexe ziektebeelden beter te begrijpen en om nieuwe onderzoekspistes te vinden.

We zijn ervan overtuigd dat in samenwerking met de bredere wetenschappelijke gemeenschap sneller betekenisvolle therapieën kunnen ontdekt en ontwikkeld worden. Daarom zal Pfizer academisch instellingen en biotechbedrijven - die reeds veelbelovend neurowetenschappelijk onderzoek verrichten - ondersteunen. Deze beslissing werd genomen na een grondige analyse van onze onderzoeksprogramma’s en in overleg met experten in het domein.

Pfizer hoort bij de vier grootste investeerders in farmaceutisch O&O wereldwijd en zal zich hierop blijven toeleggen in therapeutische domeinen met een grote medische nood, om zo betekenisvolle therapieën en vaccins voor de patiënt te brengen.


 

Pfizer Inc.
Over Pfizer België

Pfizer ontdekt, ontwikkelt, produceert en verdeelt geneesmiddelen en vaccins. Pfizer wil bijdragen tot een betere gezondheid en welzijn van iedereen, in elke fase van het leven. Samen met de overheid en andere gezondheidspartners werkt Pfizer aan een kwaliteitsvolle en toegankelijke gezondheidszorg. De patiënt staat in dit verhaal centraal.

Onder meer dankzij de expertise van het personeel en het academisch onderzoek van hoog niveau blijft Pfizer jaar na jaar investeren in België. Pfizer telt 3.300 werknemers in België, goed voor 3,6% van het totale personeelsbestand van Pfizer wereldwijd. Pfizer heeft vier vestigingen in België waarmee het zijn Belgische en internationale activiteiten ondersteunt: 1) Anderlecht, waar zich de Pfizer Clinical Research Unit bevindt. Dit is een volledig uitgerust fase 1-onderzoekscentrum. Met dat van New Haven (US) is het een van de twee fase 1 Pfizer-onderzoekscentra in de wereld, 2) Elsene, het Belgische hoofdkwartier, 3) Puurs, de productie- en verpakkingssite van Pfizer, en 4) Zaventem, het internationaal Logistics Center van Pfizer. 

Meer informatie kan u vinden u op www.pfizer.com, www.pfizer.be en op Facebook en Twitter.


Disclaimer

De informatie in de nieuwsberichten in deze newsroom is correct en exact op de datum waarop het bericht gepubliceerd is. Pfizer behoudt zich het recht om nieuwsberichten aan te passen indien het dat nodig acht, maar verbindt zich er niet toe. Indien u de meest recente informatie wenst van Pfizer, vragen wij u contact op te nemen met onze communicatiedienst.

Pfizer België
Pleinlaan 17, 1050 Brussel