Pfizer België draagt bij tot onderzoeks- en ontwikkelingsinspanningen in de strijd tegen COVID-19

België, Pfizer, 16 april 2021 - Pfizer België kondigt vandaag de opstart aan van een klinisch Fase I onderzoek bij gezonde volwassenen met als doel de veiligheid en tolerantie te evalueren van een experimenteel, nieuw oraal antivirale behandeling voor SARS-CoV-2, het virus dat COVID-19 veroorzaakt.

De ultramoderne Klinische Onderzoekseenheid (PCRU), gelegen in Brussel, bevindt zich op slechts 30 km van de uitgestrekte Pfizer productiesite in Puurs, één van de twee Pfizer sites die BNT162b2, het Pfizer-BioNTech COVID-19 vaccin, produceren en verdelen. Beide in België gevestigde locaties tonen aan dat België een leidinggevende rol speelt in de strijd tegen COVID-19 en toonaangevend is in de biowetenschappelijke sector.

De Belgische PCRU is één van de twee onderzoekseenheden die betrokken zijn bij deze internationale proef, de andere bevindt zich in New Haven in de Verenigde Staten.

Dr Isabelle Huyghe, medisch-wetenschappelijk adviseur van de Klinische Onderzoekseenheid van Pfizer, zegt: "Pfizer heeft een voortrekkersrol gespeeld in de strijd tegen het gevaarlijke virus en ik ben er trots op dat België een drijvende kracht blijft in zowel wetenschappelijk onderzoek als productie".

"Vanaf het ogenblik dat we besloten hebben de uitdaging aan te gaan die zo belangrijk was voor de volksgezondheid, wisten we dat er een vaccin nodig was om de burgers te beschermen tegen verder risico op besmetting. Tegelijkertijd hebben we ook een doeltreffende behandeling nodig voor mensen die door COVID-19 besmet zijn. De opstart van de klinische onderzoeken als onderdeel van het Fase 1 programma is een belangrijke stap in de evaluatie van het potentiële nieuwe orale antivirale therapeuticum voor SARS-CoV-2," legt Dr. Huyghe uit.

De Klinische Onderzoekseenheid (PCRU), opgericht in 1992, heeft meer dan 500 klinische studies uitgevoerd, onder andere op het gebied van HIV, kanker en pijnbestrijding. Fase I klinische studies zijn cruciaal omdat potentiële geneesmiddelen in die fase voor het eerst aan mensen worden toegediend.

In totaal zal de proefbehandeling worden toegediend aan 60 deelnemers op beide testlocaties (België en de VS). Als de resultaten van de klinische fase I-studies veelbelovend zijn, zal de klinische ontwikkeling van de behandeling worden voortgezet. ​

Meer informatie over de lopende klinische studies is te vinden op https://www.brusselscru.com/nl

 

Over Pfizer België

Bij Pfizer wenden we wetenschap en onze wereldwijde middelen aan om de mensen behandelingen te kunnen bieden die hun leven verlengen en beduidend verbeteren. We streven ernaar om de norm te bepalen wat kwaliteit, veiligheid en toegevoegde waarde betreft bij het ontdekken, ontwikkelen en produceren van gezondheidsproducten, inclusief innovatieve geneesmiddelen en vaccins. Al meer dan 170 jaar willen we het verschil maken voor iedereen die op ons rekent.

 Onder meer dankzij de expertise van het personeel en het academisch onderzoek van hoog niveau blijft Pfizer jaar na jaar investeren in België. Pfizer telt meer dan 3.700 werknemers in België. Pfizer en heeft vier vestigingen in België waarmee het zijn Belgische en internationale activiteiten ondersteunt: 1) Anderlecht, waar zich de Pfizer Clinical Research Unit bevindt. Dit is een volledig uitgerust fase 1-onderzoekscentrum. Met dat van New Haven (US) is het een van de twee fase 1 Pfizer-onderzoekscentra in de wereld, 2) Elsene, het Belgische hoofdkwartier, 3) Puurs, de productie- en verpakkingssite van Pfizer, en 4) Zaventem, het internationaal Logistics Center van Pfizer.

 

 

 

 

Over Pfizer België

Over Pfizer in België

Bij Pfizer wenden we wetenschap en onze wereldwijde middelen aan om de mensen behandelingen te kunnen bieden die hun leven verlengen en beduidend verbeteren. We streven ernaar om de norm te bepalen wat kwaliteit, veiligheid en toegevoegde waarde betreft bij het ontdekken, ontwikkelen en produceren van gezondheidsproducten, inclusief innovatieve geneesmiddelen en vaccins. Al meer dan 170 jaar willen we het verschil maken voor iedereen die op ons rekent.

Onder meer dankzij de expertise van het personeel en het academisch onderzoek van hoog niveau blijft Pfizer jaar na jaar investeren in België. Pfizer telt meer dan 4.000 werknemers in België. Pfizer heeft vier vestigingen in België waarmee het zijn Belgische en internationale activiteiten ondersteunt: in Anderlecht, waar de Pfizer Clinical Research Unit zich bevindt, in Elsene, het Belgische hoofdkwartier, in Puurs, één van de grootste productie- en verpakkingssites van Pfizer, en in Zaventem, met het internationaal Logistics Center.

 Meer informatie kan u vinden u op www.pfizer.comwww.pfizer.be en op Facebook en Twitter.


Disclaimer

De informatie in de nieuwsberichten in deze newsroom is correct en exact op de datum waarop het bericht gepubliceerd is. Pfizer behoudt zich het recht om nieuwsberichten aan te passen indien het dat nodig acht, maar verbindt zich er niet toe. Indien u de meest recente informatie wenst van Pfizer, vragen wij u contact op te nemen met onze communicatiedienst.

Neem contact op met