Pfizer en Bingli kondigen verlenging aan van partnerschap voor pneumokokkenvaccinatie in België

Bingli en Pfizer Belgium verlengen hun partnerschap met betrekking tot het gebruik van een nieuwe digitale oplossing waarmee artsen kunnen bepalen welke patiënten in aanmerking komen voor pneumokokkenvaccinatie bij volwassenen. In de huidige omstandigheden is het belangrijker dan ooit om kwetsbare patiënten tegen luchtwegaandoeningen te beschermen en de pneumokokkenvaccinatie speelt een belangrijke rol bij de bescherming van de gezondheid van patiënten.

Bingli, een bedrijf dat zich specialiseert in medische interviews, heeft een digitale oplossing ontwikkeld waarmee kan worden bepaald welke patiënten in aanmerking komen voor de pneumokokkenvaccinatie bij volwassenen. Die digitale oplossing is een op AI gebaseerde vragenlijst die patiënten voorafgaand aan het consult bij hun arts kunnen invullen. Deze aan de patiënten voor te leggen medische vragenlijst wordt gegenereerd door een zelfgebouwd programma voor medische besluitvorming en bevat het merendeel van de vragen die de arts zou stellen. Dit resulteert in een kwalitatief beter en tijdsefficiënter consult, omdat deze vragenlijst wordt afgenomen voordat het feitelijke persoonlijke bezoek plaatsvindt. Met dit gebruiksvriendelijke instrument kan snel worden bepaald welke patiënten mogelijke risicofactoren hebben (zoals astma, longziekte, diabetes, enz.), waardoor ze een groter risico lopen op een invasieve pneumokokkeninfectie en longontsteking, aandoeningen die met een vaccin kunnen worden voorkomen.

Tom Van De Putte, mede-oprichter Bingli: “We waarderen de openheid van Pfizer om samen te werken met startups, om het leven van zowel patiënten als artsen er beter op te maken. Het vergroot het ons zelfvertrouwen en onze geloofwaardigheid tegenover klanten, investeerders en de buitenwereld.”

Ana Moreno Morales de Setien, Hoofd vaccins BeLux van Pfizer: “Voor een huisarts is het niet altijd even makkelijk om te bepalen welke patiënten in aanmerking komen voor vaccinatie. Daarom werken we samen met Bingli aan innovatieve oplossingen ter ondersteuning van huisartsen bij de uitvoering van hun consulten.”

Achtergrond

Pneumokokkeninfecties die worden veroorzaakt door de bacterie Streptococcus pneumoniae komen vaak voor bij jonge kinderen, maar bij infectie lopen vooral oudere volwassenen een groot risico op ernstige ziekte en overlijden.

In 2018 was meer dan 90% van de totale risicopopulatie niet gevaccineerd tegen pneumokokkeninfectie in de vijf voorafgaande jaren.

Over Pfizer België

Over Pfizer in België

Bij Pfizer wenden we wetenschap en onze wereldwijde middelen aan om de mensen behandelingen te kunnen bieden die hun leven verlengen en beduidend verbeteren. We streven ernaar om de norm te bepalen wat kwaliteit, veiligheid en toegevoegde waarde betreft bij het ontdekken, ontwikkelen en produceren van gezondheidsproducten, inclusief innovatieve geneesmiddelen en vaccins. Al meer dan 170 jaar willen we het verschil maken voor iedereen die op ons rekent.

Onder meer dankzij de expertise van het personeel en het academisch onderzoek van hoog niveau blijft Pfizer jaar na jaar investeren in België. Pfizer telt meer dan 4.000 werknemers in België. Pfizer heeft vier vestigingen in België waarmee het zijn Belgische en internationale activiteiten ondersteunt: in Anderlecht, waar de Pfizer Clinical Research Unit zich bevindt, in Elsene, het Belgische hoofdkwartier, in Puurs, één van de grootste productie- en verpakkingssites van Pfizer, en in Zaventem, met het internationaal Logistics Center.

 Meer informatie kan u vinden u op www.pfizer.comwww.pfizer.be en op Facebook en Twitter.


Disclaimer

De informatie in de nieuwsberichten in deze newsroom is correct en exact op de datum waarop het bericht gepubliceerd is. Pfizer behoudt zich het recht om nieuwsberichten aan te passen indien het dat nodig acht, maar verbindt zich er niet toe. Indien u de meest recente informatie wenst van Pfizer, vragen wij u contact op te nemen met onze communicatiedienst.

Contact