Pfizer Puurs wint de Europese Industrial Excellence Award

Na het winnen van de Industrial Excellence Award Belgium in oktober 2023 heeft Pfizer Puurs nu ook de Europese onderscheiding van de Industrial Excellence Award (IEA) in de wacht gesleept.

De prestigieuze competitie, die dit jaar doorging bij Vlerick Business School, bekroont uitmuntendheid in de Europese industrie. Duurzaamheid en veerkracht waren dit jaar de centrale thema’s. Pfizer Puurs volgt hiermee op de erelijst bedrijven als Volkswagen, Henkel, Bentley Motors en HelloFresh op.

De focus van de Industrial Excellence Award ligt op innovatie, operationele uitmuntendheid, en de implementatie van strategie in de bedrijfsprocessen. Dit jaar had de jury - bestaande uit academici van Europese Business Schools zoals INSEAD, SDA Bocconi, WHU, Cambridge Judge Business School en Vlerick Business School - een bijzondere focus op duurzaamheid en veerkracht. De jury prijst Pfizer Puurs voor de manier waarop ze aan ‘continuous improvement’ doet, haar kwaliteitscultuur bewaakt, en tegelijk wendbaarheid toont in een snel veranderende sector.

De realisaties tijdens de COVID-19-pandemie, waarbij een nieuwe mRNA-technologie in recordtijd is uitgerold tot commerciële massaproductie, wordt door de jury gezien als een succesvolle uiting van die bedrijfscultuur.

Luc Van Steenwinkel, Managing Director en Site Leader van Pfizer Puurs: ​

“De voorbije jaren hebben we een sterke reputatie opgebouwd als ‘lanceringssite’ voor nieuwe producten. Het COVID-19 vaccin is daar het grootste voorbeeld van. Onze ambitie om elke dag te excelleren, is tekenend voor de mindset van Pfizer Puurs. Kwaliteit en veiligheid staan centraal in alles wat we doen. Dat gaat samen met innovatie, scenariodenken en de focus op leiderschap en autonome teams. Die cultuur heeft ons ongetwijfeld geholpen in de enorme opschaling tot enkele miljarden COVID-vaccins, zonder het volume van onze andere producten te verlagen. Daar zijn we heel trots op. Vandaag hebben we nog heel wat nieuwe producten in onze pijplijn. De innovatie gaat dus voort.”
Ann Vereecke, Professor of Operations and Supply Chain Management aan Vlerick Business School: ​

“Wat Pfizer Puurs heeft bereikt tijdens de COVID-19-pandemie is echt indrukwekkend: ze lanceerden in een recordtijd het vaccin en hebben opgeschaald naar recordvolumes, zonder de levering van de reguliere producten in gevaar te brengen, en dit alles onder omstandigheden van lockdown en social distancing. Het succes van de fabriek was zeker geen toevalstreffer. De wendbaarheid en veerkracht van de organisatie zijn geworteld in een sterk operationeel systeem, het resultaat van een jarenlange toewijding aan voortdurende verbetering. Pfizer Puurs kent een duidelijke en consistente operationele strategie gebaseerd op sterk leiderschap. Zonder twijfel een geweldig voorbeeld van Industrial Excellence!"

 

 

Over Pfizer België

Over Pfizer in België

Bij Pfizer wenden we wetenschap en onze wereldwijde middelen aan om de mensen behandelingen te kunnen bieden die hun leven verlengen en beduidend verbeteren. We streven ernaar om de norm te bepalen wat kwaliteit, veiligheid en toegevoegde waarde betreft bij het ontdekken, ontwikkelen en produceren van gezondheidsproducten, inclusief innovatieve geneesmiddelen en vaccins. Al meer dan 170 jaar willen we het verschil maken voor iedereen die op ons rekent.

Onder meer dankzij de expertise van het personeel en het academisch onderzoek van hoog niveau blijft Pfizer jaar na jaar investeren in België. Pfizer telt meer dan 4.000 werknemers in België. Pfizer heeft vier vestigingen in België waarmee het zijn Belgische en internationale activiteiten ondersteunt: in Anderlecht, waar de Pfizer Clinical Research Unit zich bevindt, in Elsene, het Belgische hoofdkwartier, in Puurs, één van de grootste productie- en verpakkingssites van Pfizer, en in Zaventem, met het internationaal Logistics Center.

 Meer informatie kan u vinden u op www.pfizer.comwww.pfizer.be en op Facebook en Twitter.


Disclaimer

De informatie in de nieuwsberichten in deze newsroom is correct en exact op de datum waarop het bericht gepubliceerd is. Pfizer behoudt zich het recht om nieuwsberichten aan te passen indien het dat nodig acht, maar verbindt zich er niet toe. Indien u de meest recente informatie wenst van Pfizer, vragen wij u contact op te nemen met onze communicatiedienst.

Contact