Pfizer Puurs wint de Industrial Excellence Award Belgium

Brussel/Puurs - De prestigieuze Industrial Excellence Award bekroont management van topkwaliteit en heeft als doel het concurrentievermogen in Europa een boost te geven. Bij de editie 2023 lag de klemtoon op operationele uitmuntendheid en de implementatie van strategieën, met specifieke aandacht voor veerkracht en duurzaamheidsplannen. Als Belgische partner van dit belangrijke Europese evenement maakt Vlerick Business School de laureaat bekend van de Belgische award, namelijk Pfizer Puurs.

Ann Vereecke, professor Operations Management aan Vlerick Business School: ​

“De uitreiking van de Belgische Industrial Excellence Award aan Pfizer Puurs is een erkenning voor de enorme nadruk die de onderneming legt op innovatie en operationele uitmuntendheid, en een bekroning voor haar onschatbare bijdrage aan de ontwikkeling van revolutionaire farmaceutische producten die het leven van patiënten veranderen.”

Pfizer Global Supply Puurs is gespecialiseerd in aseptische producten. De vestiging is een van Pfizers grootste productie- en verpakkingsfaciliteiten ter wereld en produceert jaarlijks meer dan 400 miljoen dosissen inspuitbare geneesmiddelen en vaccins voor patiënten in ruim 170 landen. De site wordt niet alleen geprezen om de onberispelijke kwaliteit en uitstekende betrouwbaarheid bij de vervaardiging en verpakking van bestaande producten, maar ook om de gedrevenheid waarmee ze nieuwe, innovatieve producten op de markt brengt en verder ontwikkelt.

Pfizer Global Supply Puurs speelde in 2020 een sleutelrol bij de productie van het COVID-19-vaccin. Ondanks de uitdagingen door social distancing en de lockdownmaatregelen ging het team in Puurs de enorme uitdaging aan. De productie werd in een recordtempo voorbereid en opgevoerd tot gigantische volumes. Die buitengewone inspanningen hadden onmiddellijk een aanzienlijke impact op de aanpak van de pandemie wereldwijd.

De succesvolle uitrol van het COVID-19-vaccin is te danken aan de aandacht van Pfizer Global Supply Puurs voor voortdurende verbetering en innovatie en de resolute focus op leiderschap en mensen. Zo krijgen medewerkers gegarandeerd alle tools aangereikt om complexe uitdagingen aan te pakken, en alle zeilen bij te zetten om baanbrekende initiatieven te realiseren.

Als Belgische laureaat van de Industrial Excellence Award vertegenwoordigt Pfizer Puurs ons land tijdens de uitreiking van de Europese Industrial Excellence Award op 18 januari 2024. Op dat gerenommeerde event – georganiseerd op de Brusselse campus van Vlerick – staan ook de best practices en verwezenlijkingen van andere Europese nationale prijswinnaars in de spotlights, om uitmuntendheid in de Europese industrie bevorderen.

 

Over Pfizer België

Over Pfizer in België

Bij Pfizer wenden we wetenschap en onze wereldwijde middelen aan om de mensen behandelingen te kunnen bieden die hun leven verlengen en beduidend verbeteren. We streven ernaar om de norm te bepalen wat kwaliteit, veiligheid en toegevoegde waarde betreft bij het ontdekken, ontwikkelen en produceren van gezondheidsproducten, inclusief innovatieve geneesmiddelen en vaccins. Al meer dan 170 jaar willen we het verschil maken voor iedereen die op ons rekent.

Onder meer dankzij de expertise van het personeel en het academisch onderzoek van hoog niveau blijft Pfizer jaar na jaar investeren in België. Pfizer telt meer dan 4.000 werknemers in België. Pfizer heeft vier vestigingen in België waarmee het zijn Belgische en internationale activiteiten ondersteunt: in Anderlecht, waar de Pfizer Clinical Research Unit zich bevindt, in Elsene, het Belgische hoofdkwartier, in Puurs, één van de grootste productie- en verpakkingssites van Pfizer, en in Zaventem, met het internationaal Logistics Center.

 Meer informatie kan u vinden u op www.pfizer.comwww.pfizer.be en op Facebook en Twitter.


Disclaimer

De informatie in de nieuwsberichten in deze newsroom is correct en exact op de datum waarop het bericht gepubliceerd is. Pfizer behoudt zich het recht om nieuwsberichten aan te passen indien het dat nodig acht, maar verbindt zich er niet toe. Indien u de meest recente informatie wenst van Pfizer, vragen wij u contact op te nemen met onze communicatiedienst.

Contact