Pfizer Puurs zoekt 250 nieuwe werknemers

Pfizer organiseert jobdag voor technische profielen op 21 april.

Puurs, 12 april 2018 - Pfizer Puurs, de grootste productie- en verpakkingssite van Pfizer in Europa, blijft in sneltempo groeien. In de laatste zeven jaar heeft de vestiging meer dan duizend werknemers aangenomen. De geneesmiddelenproducent zoekt ook dit jaar technisch talent. Daarom organiseert Pfizer Puurs op zaterdag 21 april een jobdag. De vorige editie in november 2017 bleek een schot in de roos, want 1 op 5 bezoekers tekende finaal een contract. Geïnteresseerden voor de jobdag kunnen zich tot en met 19 april inschrijven via de website www.pfizerzoektjou.be.

In volle expansie

De productie- en verpakkingssite van Pfizer in Puurs blijft in sneltempo groeien. In 7 jaar tijd investeerde Pfizer meer dan € 500 miljoen in Puurs en creëerde er meer dan 1000 arbeidsplaatsen. Er werken inmiddels 2200 mensen. Dit jaar alleen al heeft Pfizer Puurs 250 openstaande vacatures. Het bedrijf zoekt heel diverse profielen: van laboanalisten tot kwaliteitsingenieurs, van technische operatoren tot onderhoudstechniekers, van productie-ingenieurs tot leidinggevenden met, en ook zonder ervaring. Mede door het succes van de vorige editie, wil Pfizer Puurs ook dit voorjaar een jobdag organiseren.

“Op zaterdag 21 april focussen we ons enkel en alleen op technisch talent. Dat loont, want bij na de vorige editie tekende 1 op de 5 bezoekers een contract bij Pfizer.” vertelt Jan Beumer, HR directeur van Pfizer Puurs.

De grootste in Europa

Pfizer Puurs produceert en verpakt dagelijks meer dan 1 miljoen inspuitbare geneesmiddelen, wat jaarlijks resulteert in meer dan 300 miljoen dosissen geneesmiddelen. Het bedrijf is daarmee de grootste Pfizer-productiesite in Europa en de 2e grootste productiesite van Pfizer wereldwijd. Bovendien is Pfizer Puurs de belangrijkste producent van vaccins (o.a. tegen pneumokokken) voor ontwikkelingslanden: het bedrijf produceert jaarlijks 100 miljoen vaccins die, in samenwerking met Unicef, Gavi en de Bill & Melinda Gates Foundation, ter beschikking gesteld worden aan ngo’s en patiënten in ontwikkelingslanden.

Pfizer jobdag 21 april

Vandaag is Pfizer opnieuw op zoek naar technische profielen. Geïnteresseerden met een diploma elektromechanica, onderhoudstechniek, automatisatie of gelijkwaardig door ervaring zijn hartelijk welkom op de Pfizer jobdag op zaterdag 21 april. “Ze zijn onmisbaar is ons productieproces”, zegt Jan Beumer. Ze maken onze machines technisch klaar, ze onderhouden en herstellen onze vul- en verpakkingslijnen.” Op zaterdag 21 april staan er informatiesessies op het programma, een ‘meet & greet’ met toekomstige collega’s, een speeddate met leidinggevenden, een virtuele 3D tour door het bedrijf gevolgd door een rondleiding in de productie. Op voorhand registreren is verplicht. Dat kan nog tot en met 19 april via de website www.pfizerzoektjou.be.Over Pfizer Puurs

Pfizer Puurs produceert en verpakt dagelijks meer dan 1 miljoen en jaarlijks meer dan 300 miljoen inspuitbare vaccins en geneesmiddelen. De hoogtechnologische site in Puurs is daarmee de grootste Pfizer-productiesite in Europa en de 2e grootste productiesite van Pfizer wereldwijd. Het bedrijf behoort tot de wereldtop in aseptische productie en verpakking, en wil dat verschil blijven maken in het leven van patiënten wereldwijd. Bovendien is Pfizer Puurs de belangrijkste producent van vaccins (o.a. tegen pneumokokken) voor ontwikkelingslanden: het bedrijf produceert jaarlijks 100 miljoen vaccins die, in samenwerking met Unicef, Gavi en de Bill & Melinda Gates Foundation, ter beschikking gesteld worden aan ngo’s en patiënten in ontwikkelingslanden. Samen met de 3 andere vestigingen in België (Anderlecht, Elsene en Zaventem) zorgen 2.600 werknemers voor de export van steriele medicijnen en vaccins naar meer dan 170 landen. Meer informatie vind je op: www.pfizer.be

Facts & figures

  • 2de grootste Pfizer productiesite wereldwijd
  • > 300 miljoen inspuitbare geneesmiddelen en vaccins per jaar
  • voor patiënten in meer dan 170 landen
  • > € 500 miljoen geïnvesteerd in 6 jaar
  • 1000 nieuwe werknemers in 6 jaar
  • 250 openstaande vacatures in 2018
  • 2200 medewerkers
  • 1/3 van de productie is bestemd voor ontwikkelingslanden

Over Pfizer België

Over Pfizer in België

Bij Pfizer wenden we wetenschap en onze wereldwijde middelen aan om de mensen behandelingen te kunnen bieden die hun leven verlengen en beduidend verbeteren. We streven ernaar om de norm te bepalen wat kwaliteit, veiligheid en toegevoegde waarde betreft bij het ontdekken, ontwikkelen en produceren van gezondheidsproducten, inclusief innovatieve geneesmiddelen en vaccins. Al meer dan 170 jaar willen we het verschil maken voor iedereen die op ons rekent.

Onder meer dankzij de expertise van het personeel en het academisch onderzoek van hoog niveau blijft Pfizer jaar na jaar investeren in België. Pfizer telt meer dan 4.000 werknemers in België. Pfizer heeft vier vestigingen in België waarmee het zijn Belgische en internationale activiteiten ondersteunt: in Anderlecht, waar de Pfizer Clinical Research Unit zich bevindt, in Elsene, het Belgische hoofdkwartier, in Puurs, één van de grootste productie- en verpakkingssites van Pfizer, en in Zaventem, met het internationaal Logistics Center.

 Meer informatie kan u vinden u op www.pfizer.comwww.pfizer.be en op Facebook en Twitter.


Disclaimer

De informatie in de nieuwsberichten in deze newsroom is correct en exact op de datum waarop het bericht gepubliceerd is. Pfizer behoudt zich het recht om nieuwsberichten aan te passen indien het dat nodig acht, maar verbindt zich er niet toe. Indien u de meest recente informatie wenst van Pfizer, vragen wij u contact op te nemen met onze communicatiedienst.

Contact