Vlaamse Regering erkent medewerkers Pfizer in België voor hun bijdrage in de strijd tegen Covid-19

 

10 juli 2021 – Op zaterdag 10 juli reikte Vlaams minister-president Jan Jambon het Ereteken van de Vlaamse Gemeenschap uit aan alle medewerkers van Pfizer in België. Karel Van De Sompel, Country Manager van Pfizer Belgium, nam het Ereteken in aanwezigheid van Luc Van Steenwinkel, Vice President BioTech Puurs, en Danny Hendrikse, Vice President Intercompany Operations bij Pfizer, in ontvangst. In totaal leverde Pfizer/BioNTech al meer dan 8.3 miljoen Covid-19 vaccins aan België.

Elk jaar, ter gelegenheid van de Vlaamse Feestdag, reikt de Vlaamse Regering het Ereteken van de Vlaamse Gemeenschap uit aan mensen of organisaties die zich op een bijzondere manier hebben ingespannen voor de samenleving.

Jan Jambon, minister-president van de Vlaamse Regering, licht toe: “Voor het baanbrekende onderzoekswerk, snelle productie, geoliede logistiek en stabiele leveringen van vaccins tegen het coronavirus willen we een Vlaams ereteken uitreiken aan alle medewerkers van Pfizer in België.”

Belgische farmavallei

Dat België zo’n centrale rol speelt in dit verhaal is ook niet toevallig. Binnen de Pfizer groep heeft de Belgische tak historisch een belangrijke rol. Ons land is, dankzij de jarenlange investeringen in Belgische onderzoekscapaciteit en expertise, een farmavallei binnen Europa.

Luc Van Steenwinkel, Vice President BioTech Puurs : “We zijn de Vlaamse regering zeer dankbaar voor deze mooie erkenning. Iedereen is ontzettend trots en dankbaar voor wat we hier in Vlaanderen verwezenlijken. Dit is enkel mogelijk door onze jarenlange ervaring, onze hoogtechnologische site, maar vooral door onze duizenden werknemers die elke dag opnieuw impact maken.”

Via het distributiecentrum van Pfizer in Zaventem worden deze miljoenen vaccins verzonden naar meer dan 100 landen. Danny Hendrikse, Vice President Intercompany Operations bij Pfizer vult aan : ​ “Binnen Supply Chain en Intercompany Operations zijn we heel trots met de succesvolle innovatieve ontwikkeling en uitvoering van het leverproces aan -75°C waarbij de vaccins aan +99.99% in goede kwaliteit worden aangeleverd.”

Karel Van De Sompel, CEO van Pfizer Belgium besluit trots: “Dit Ereteken is in de eerste plaats een erkenning voor het enorme werk dat de Pfizer medewerkers verzet hebben de afgelopen maanden. De vooruitgang op het gebied van vaccins is het ultieme bewijs van wat we kunnen bereiken door samen te werken aan een gemeenschappelijk doel: de gezondheid van patiënten wereldwijd verbeteren.”

 

 

 

 

Marie-Lise Verschelden

Communication Manager Pfizer Belgium

 

 

Over Pfizer België

Over Pfizer in België

Bij Pfizer wenden we wetenschap en onze wereldwijde middelen aan om de mensen behandelingen te kunnen bieden die hun leven verlengen en beduidend verbeteren. We streven ernaar om de norm te bepalen wat kwaliteit, veiligheid en toegevoegde waarde betreft bij het ontdekken, ontwikkelen en produceren van gezondheidsproducten, inclusief innovatieve geneesmiddelen en vaccins. Al meer dan 170 jaar willen we het verschil maken voor iedereen die op ons rekent.

Onder meer dankzij de expertise van het personeel en het academisch onderzoek van hoog niveau blijft Pfizer jaar na jaar investeren in België. Pfizer telt meer dan 4.000 werknemers in België. Pfizer heeft vier vestigingen in België waarmee het zijn Belgische en internationale activiteiten ondersteunt: in Anderlecht, waar de Pfizer Clinical Research Unit zich bevindt, in Elsene, het Belgische hoofdkwartier, in Puurs, één van de grootste productie- en verpakkingssites van Pfizer, en in Zaventem, met het internationaal Logistics Center.

 Meer informatie kan u vinden u op www.pfizer.comwww.pfizer.be en op Facebook en Twitter.


Disclaimer

De informatie in de nieuwsberichten in deze newsroom is correct en exact op de datum waarop het bericht gepubliceerd is. Pfizer behoudt zich het recht om nieuwsberichten aan te passen indien het dat nodig acht, maar verbindt zich er niet toe. Indien u de meest recente informatie wenst van Pfizer, vragen wij u contact op te nemen met onze communicatiedienst.

Neem contact op met